keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Opiskelua, opettamista ja puvustamista

Jos olet käynyt BCHiidenin oven takana kesällä ja nyt syksyllä, olet ehkä pettymykseksesi huomannut liikkeen olevan kiinni erilaisista syistä.

Olen pahoillani, että näin on käynyt.

Tällä hetkellä suosittelen, että kaikissa käynneissä kannattaa varmistaa, että olen paikalla. Varsinkin tilaustöiden kohdalla etukäteen sovittu aika takaa myös sen, että voimme tehdä suunnitelmia rauhassa ja ilman kiirettä.

Kaksi vuotta sitten valmistuin edellisen kerran ammattitutkintoon ja totesin opiskelun töiden ohessa olevan raskasta. Silti ja siitä huolimatta lähdin jälleen samaan pyörään, kun ainutlaatuinen  ja harvinainen koulutus tuli haettavaksi. Tässä samassa pyörässä pyörii myös tällä hetkellä opetustuntini Turun suomalaisessa työväenopistossa sekä ajoittaiset puvustusprojektit.

Kaikki nämä pitävät pois juurikin siltä paikalta, jossa minua kaivattaisiin eniten.

Toivon ymmärrystä jälleen näiden kahden vuoden ajaksi, jotka kuluvat osittain opiskeluuni. Tarkoitus on kehittää ammattitaitoani ja pystyä palvelemaan asiakkaitani paremmin tulevaisuudessa.

Aikaisempi koulutukseni kuului perinteisten käsitöiden ammattitutkintoon, alana historiallisten pukineiden valmistus. Tällä kertaa suoritan samaa ammattitutkintoa alana länsi-suomalaisten kansallispukujen valmistus. 

Opetuspäiväni on tiistaisin ja opiskelun lähipäivät ovat n. kerran kuussa to-la. Kerran kuussa joudun myös lähtemään torstaisin aiemmin johtuen vapaaehtoistoiminnastani.